Obiteljski programi

Pasji život – ljetno izdanje

11.06.2016. Etnografski muzej, Zagreb
Subota, 11. lipanj, 2016.
I. grupa od 10 sati, II. od 11 sati

U subotu 11. lipnja u prostoru Etnografskog muzeja s početkom u 10 i 11 sati održava se treća po redu edukativna radionica za djecu pod nazivom “Pasji život – ljetno izdanje”, u organizaciji Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet. Radionice su namjenjene djeci uzrasta od 7 do 12 godina i besplatne su za sve korisnike iako je broj mjesta ograničen.

Edukatorica Maja Kelemen, studentica Učiteljskog fakulteta, za ovu je radionicu osmislila i ilustrirala priču s temom napuštanja pasa u vrijeme godišnjih odmora. Cilj radionice je samom pričom i diskusijom nakon pročitane priče potaknuti djecu na empatiju prema životinjama i ponuditi alternative napuštanju kućnih ljubimaca u vrijeme godišnjih odmora.
“Izrazito je važno djecu od malih nogu učiti empatiji, ali i odgovornosti prema ljubimcima o kojima skrbimo jer se, na žalost, poučeni iskustvom, ne možemo uvijek osloniti na to da će im roditelji pružiti dobar primjer”, napominje Petra Puvača, predsjednica Udruge.
“Napuštanje životinja posebno u vrijeme godišnjih odmora još je uvijek veliki problem u Hrvatskoj, a ta tema još uvijek nije dobila mjesto u dječjoj književnosti pa smo za ovu radionicu odlučili sami osmisliti priču, odnosno slikovnicu, kako bismo djeci, na njima prilagođen način, približili ovu problematiku i ponudili alternative dosadašnjoj lošoj praksi” nadodaje Maja Kelemen, voditeljica edukacije.
Udruga se nada da će uskoro prikupiti sredstva te tiskati slikovnicu kako bi bila dostupna što većem broju djece, ali i odraslih.

“Pasji život – ljetno izdanje” treća je radionica u ljetnom ciklusu edukativnih radionica namjenjenih djeci koji se održava u Etnografskom muzeju pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba u organizaciji Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet. Ovo je ukupno treći edukacijski ciklus namijenjen djeci i odraslima koji Sedma od Devet provodi od lipnja prošle godine.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.