Obiteljski programi

SWING priča

05.10.2016. Etnografski muzej, Zagreb
Etnografski muzej i Back to Swing Zagreb s ponosom vas pozivaju na predavanje "SWING PRIČA" koje će se održati u srijedu, 5. listopada 2016., s početkom u 17 sati,
u Etnografskom muzeju,
Trg Mažuranića 14.

Početkom prošlog stoljeća turbulentno razdoblje svjetske povijesti iznjedrilo je mnoge stvari koje su nepovratno utjecale na svijet u kojem živimo danas.

Tehnologija, običaji, jezik, moda i gotovo svaki najsitniji aspekt postojanja prošao je nevjerojatnu metamorfozu, koja je na svoj način ostavila trag i u modernom dobu.
Iako danas živimo u drugačijem svijetu, mnogi od nas čeznu za prošlim vremenima koja, unatoč svojim nedostacima, prikazuju jednu optimističnu paradigmu koju je izuzetno lako zavoljeti.
U tom periodu istaknulo se jedno veliko razdoblje koje je ostavilo trag na glazbi i plesu, a neposredno je utjecalo i na društvene paradigme.

Bilo je to razdoblje oko 30ih godina prošloga stoljeća koje je pokrenulo jednu malu revoluciju, ostavivši trag u mnogim aspektima tadašnjeg društva, a nazvano je SWING ERA po glazbi koja je vladala tim periodom.

Unatoč svemu, to je razdoblje pokrenulo nevjerojatan optimizam koji je odzvanjao još godinama nakon tog doba. No, priča tu ne staje jer je sve više entuzijasta koji dan danas putem ove glazbe i kulturoloških segmenata stvaraju male zajednice u kojima sreća i smijeh nikada ne staju.

Ako ste imalo znatiželjni o tome kako je sve glazba utjecala na to doba i koje je sve kotačiće egzistencije pokrenula (a koji se i dan danas okreću!), pridružite nam se na predavanju Maria Švigira, jednog od istaknutijih članova udruge Back to Swing.

ULAZ BESPLATAN!
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.