Obiteljski programi

Udomiti ili kupiti?

12.11.2016. Etnografski muzej, Zagreb
“Udomiti ili kupiti?” posljednja je edukativna radionica namijenjena djeci od 7 do 12 godina, i roditeljima, koja se održava 12.11. u Etnografskom muzeju s početkom u 10 i 11 sati, a dio je ciklusa radionica koje organizira Udruga za zaštitu životinja “Sedma od Devet” pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Radionica je besplatna za sve korisnike, a broj mjesta je ograničen.

Radionica “Udomiti ili kupiti?” posljednja je u nizu edukativnih radionica namijenjenih djeci koje se održavaju u Etnografskom muzeju u organizaciji Udruge “Sedma od Devet” s ciljem poticanja empatije prema životinjama. “Ovom radionicom pokušavamo djecu osvijestiti o problematici napuštanja životinja te humanosti udomljavanja”, poručuju iz Udruge. Cijeli ciklus edukativnih radionica odvija se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba koja je edukaciju djece s ciljem izgradnje boljeg društva prepoznala kao projekt vrijedan sponzoriranja. Udruga “Sedma od Devet” organizirala je već tri edukativna ciklusa usmjerena različitim populacijama društva te održava predavanja u zainteresiranim osnovnim i srednjim školama.

Udruga za zaštitu životinja “Sedma od Devet” osnovana je u lipnju 2013. s ciljem promocije zaštite životinja kao i njihove dobrobiti. Udruga je do danas zbrinula više od 300 različitih životinja, sudjelovala na svim značajnijim susretima i događanjima usmjerenima zaštiti životinja te organizirala niz edukacija za djecu i odrasle.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.