<>

Događanje

Robotički orkestar Puđa

17.05.2014. - 18.05.2014. Etnografski muzej, Zagreb
Pozivamo Vas da vikend provedete u Etnografskom muzeju i poslušate fantastični Robotički orkestar Puđe. Povodom Europske noći muzeja 17.5. i Međunarodnog dana muzeja 18.5. radno vrijeme muzeja je produženo.

17.5.2014. Europska noć muzeja (otvoreno od 10-13 h; 17-22 sata)
Izvedbe Robotičkog orkestra Puđa su u: 19,20,21 sati

18.5.2014. Međunarodni dan muzeja (otvoreno od 10 do 20 sati)
Izvedbe Robotičkog orkestra Puđa su u: 17,18,19 sati

Robotički orkestar Yaniva Shentsera, nazvan Puđa, konstruiran je miješanjem medija i kultura. Muzičku kompoziciju izvode objekti, istovremeno i instrumenti i svirači animalno-humanoidno-mehaničkih anatomija, građeni na osnovi tradicija graditeljstva instrumenata svijeta.
Kolažiranjem tradicija i tehnologija, miješanjem i premještanjem oku i uhu poznatih detalja, stvara se jedna nova, hibridna tradicija koja poznatim sadržajima daje novi značaj. Koristeći starine, preoblikovane i nadograđene, stvara se dojam svijeta koji je pronađen, čija je tradicija rehabilitirana i čiji stanovnici izvode ritual - izmišljen i stvaran.

****
Yaniv Shentser (Jeruzalem, Izrael), multimedijalni umjetnik, glazbenik, kompozitor, režiser, dizajner scene, svjetla i zvuka. Završava studij, a kasnije i predaje na Muzičkoj Akademiji (perkusije) i Akademiji orijentalne muzike i plesa u Jeruzalemu, specijalizirajući perzijsku klasičnu glazbu: zarb (perzijski bubanj), prof. Djamshid Chemirani, Francuska i Roger Ychai, Izrael; santur (perzijaska citra), prof. Neeman Kihan i kompoziciju, prof. Andre Hajdu. Dodatno studira gamelan, indonezijsku glazbu, te je član orkestra gamelana Hebrejskog Sveučilišta u Jeruzalemu. Studira afričku muziku u Beninu, Africi, te dhrupad pjevanje u Varanassiju, Indiji. Studira i radi u Školi vizualnog kazališta, Jeruzalem. Član je više ansambala različitih glazbenih pravaca - klasične perzijske glazbe, suvremene klasične glazbe ('Misteria', gamelan ansambl, Alim Gasimov Ansambl, Abil Alajev ansambl, Perzijski trio 'Oznei Ha-zman,..) Podučava bubnjeve i improvizaciju. U svom radu kombinira discipline i medije, isprepliće muziku i kazalište, lutke i originalne instrumente. S performansima kao što su 'Membrana', teatar sjena, ili 'Puđa', robotički orkestar, gostuje u Izraelu i Europi. Komponira glazbu i dizajnira scenografiju za kazalište, ples i film. Dobitnik je više nagrada i stipendija za svoj rad na glazbenom polju, a za perfomans 'Shibut' dobiva prvu nagradu na Akko festivalu alternativnog kazališta, Akko, Izrael.

Poslušajte kako zvuči Puđa!
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.