Ostalo

Najljepša brada Zagreba grada i Picksiebneri

15.11.2016. - 19.11.2016. Etnografski muzej, Zagreb
Bradu i, posebice, brkove u ovom mjesecu nose muškaraci diljem svijeta u sklopu humanitarnog projekta Movember kojem je cilj prevencija muških bolesti, prvenstveno raka prostate.

Etnografski muzej u sklopu izložbe „Puna šaka brade“ te u suradnji s Gradskim uredom za zdravlje, Beiersdorfom, The Barbersima i Gradskim ljekarnama podiže svijest o očuvanju zdravlja muškaraca. Tim povodom Etnografski muzej pozvao je muškarce da se natječu za titulu „Najljepša brada Zagreba grada“. U proteklih je mjesec dana stigao velik broj fotografija Vaših brada i brkova. Osim natječaja pripremljen je i velik broj drugih zanimljivih događanja povodom Movembera. Tim The Barbers će 15., 16. i 17. studenog održati besplatne radionice brijanja i održavanja brada i brkova u vremenu od 18 do 20 sati, a bit će organizirana i besplatna stručna vodstva kroz izložbu.

U srijedu 16. studenog u 19 sati prim.dr. Egidio Ćepulić održat će predavanje pod nazivom „Nova dostignuća u dijagnosticiranju i terapiji raka prostate“. Rak prostate jedna je od najčešćih zloćudnih bolesti kod muškaraca, stoga je važno naglasiti kako je postotak izlječenja 98 % kada se bolest dijagnosticira u ranom stadiju. Zbog toga bi muškarci između 20 i 40 godina života trebali svake tri godine, a stariji i češće, obavljati taj pregled koji može značiti život.

Za podizanje svijesnosti o raku prostate organiziran je i turistički tramvaj u kojem će biti kraća savjetovanja doktora te uređivanje brkova i brada te pokloni sponzora Nivea men i Gradske ljekarne.

Rezervirajte subotu 19. studenog u 20 sati jer će se održati svečanost izbora “Najljepša brada Zagreba Grada“. Žiri u sastavu od šest članova odabrat će pobjednike u nekoliko kategorija dok će se prim.dr. Egidio Ćepulić obratiti publici s nekoliko zdravih savjeta.

Nastavak zabavnog dijela programa upotpunit će koncert “Picksiebnera”.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.