Događanje

Tradicionalni božićni domjenak Hrvatskog etnološkog društva

02.12.2016. Etnografski muzej, Zagreb
Tradicionalni božićni domjenak Hrvatskog etnološkog društva, ujedno svečanost na kojoj su uručene zaslužnim članovima nagrade „Milovan Gavazziˮ za 2016. godinu te priznanja Hrvatskoga etnološkog društva, održao se 2. prosinca 2016. godine u prostorima Etnografskog muzeja.

Nagrade „Milovan Gavazziˮ za životno djelo dobile su:
mr. sc. Miroslava Hadžihusejnović – Valašek za iznimna postignuća na području etnomuzikologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.
Jana Mihalić, prof. i dipl. etnol.  za iznimna etnološka postignuća te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Godišnju nagradu „Milovan Gavazziˮ za 2015. godinu dobili su:
Za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke mr. sc. Tanja Kocković Zaborski i mr. sc. Ivani Šarić Žic za izložbu Tržnica – trbuh grada.
Za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke Agron Lešdedaj, Tamara Nikolić Đerić i Ivona Orlić za izložbu Filigran: srebrna nit od Kosova do Istre.
Godišnju nagradu „Milovan Gavazziˮ u kategoriji studentski rad u 2015. godini dodijeljena je:
Ivi Grubiša
Luciji Halužan
Katarini Lukec
Nini Lišnić
Kristini Malbašić
Filipu Razumu

za sudjelovanje u projektu CreArt i objavu tekstova u Zborniku radova međunarodnog i interdisciplinarnog skupa Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa, Zagreb, 2015. te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke.

Hrvatsko etnološko društvo donijelo je odluku o posebnim priznanjima koja će biti dodijeljena:
Dr. sc. Valentini Gulin Zrnić i dr. sc. Sanji Potkonjak za predani urednički rad na časopisu Etnološka tribina čime je podignuta vidljivost časopisa, ujedno etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu.
Katarini Bušić, prof. i dipl. etnol. i Josipu Forjanu, prof. za stručni rad na području primijenjene etnologije te doprinos vidljivosti etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu za projekt Ministarstva kulture Republike Hrvatske „Rekonstrukcija i obnova tradicijske kulturne baštine na području Cvelferijeˮ.
Uredništvu emisija pučke i predajne kulture, Produkcijskoga odjela Kultura, Hrvatske radiotelevizije za popularizaciju i vidljivost etnološke i kulturnoantropološke struke u medijima povodom 50. obljetnice djelovanja.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - subota: 10,00 - 18,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.