Događanje

Sastanak Upravnog odbora ICOM South East Europe

19.05.2020.

U poslijepodnevnim satima 19. svibnja 2020. godine, putem ZOOM platforme održana je redovita sjednica Upravnog odbora regionalne alijanse ICOM-a za jugoistočnu Europu pod predsjedanjem Alenke Černelić Krošelj (Posavski muzej Brežice, Slovenija), predsjednice regionalne alijanse. Sukladno predloženom dnevnom redu, predstavljen je izvještaj o dovršetku ICOM SEE Newslettera za 2019. i prvi dio 2020. godine, predstavnici su raspravljali o radu muzeja u izvanrednim okolnostima (pandemija COVID-19, potresi u Hrvatskoj i Albaniji), predstavljen je projekt „Museums and Migrations“, program regionalne alijanse za 2020. godinu u kojoj će se obilježiti 15. godina od njenog osnutka, te su među ostalim predstavljeni zahvati na internetskim stranicama i stranicama društvenih mreže ICOM SEE-a. Predsjednica se posebno osvrnula i na godišnji izvještaj središnjeg ureda ICOM-a u Parizu, u kojem je razvidno kako je alijansa ICOM-a za jugoistočnu Europu jedna od najaktivnijih u svjetskim razmjerima, a na sastanku su i predstavljeni kolega iz Grčke, čiji je nacionalni komitet pristupio alijansi početkom ove godine.

Djelatnici Etnografskog muzeja, ravnateljica Goranka Horjan i kustos Matija Dronjić izvijestili su o svom doprinosu u kontekstu pripreme materijala (tekstualnih i slikovnih) za predstavljeni ICOM SEE Newsletter, uređivanja i moderiranja internetskih stranica, kao i Facebook profila, te u pripremi projektne prijave za grant ICOM-ovog stalnog komiteta SAREC (Strategic Allocation Review Committee), na temu gastronomije.

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.