<>

Izložba

Izložba dječje umjetnosti Japana - Hamada

10.10.2014. - 09.11.2014. Etnografski muzej, Zagreb Edukacija Radionica Mitska bića
Etnografski muzej u Zagrebu Vas poziva na otvorenje izložbe "Dječji crteži iz Hamade" Dječjeg muzeja iz Hamade u Japanu. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 9. listopada 2014. godine u 18,00 sati.

Nakon otvorenja izložbe organizirat ćemo prigodnu radionicu izrade origamija za djecu predškolske i školske dobi. Izložba će biti otvorena do 9. studenoga 2014.

Etnografski muzej u Zagrebu surađuje s Dječjim muzejom iz Hamade u Japanu od 2010. godine promičući međusobno upoznavanje kultura kroz dječji crtež. Svake godine odabiru se najbolji crteži nastali na muzejskim radionicama koji se potom izlažu na Međunarodnoj izložbi dječjih radova u Dječjem muzeju u Hamadi.

Uz izložbu planiramo organizirati prigodne radionice na kojima će djeca vrtičke dobi crtati inspirirani našom baštinom, odnosno predmetima izloženim u stalnom postavu našega muzeja. Najbolji crteži bit će odabrani i izloženi na izložbi dječjeg crteža koja će se održati u veljači 2015. godine u Hamadi.

***
Muzej djece svijeta u gradu Hamadi

Muzej za djecu otvoren je 1996. godine. Organizira razne izložbe i zabavne kreativne aktivnosti kako bi djeca mogla uživati u promatranju i stvaranju. Muzej je namijenjen djeci, međutim istovremeno prolazi kod onih s dječjim duhom kao i odraslih koji su nekoć davno bili djeca. Tijekom cijele godine muzej održava mnogo programa poput koncerata, festivala muzeja, programa u suradnji sa školama, stvaralačkih aktivnosti za vikend i sl.

Suradnja s Etnografskim muzejom u Zagrebu

2010. godine, putem Etnografskog muzeja u Zagrebu, djela hrvatske djece gostovala su na izložbi "Hamada dječja samostalnost" i tako je započeta suradnja. Odonda, svake godine stižu djela iz Hrvatske koja se predstavljaju djeci u Hamadi.

Međunarodna suradnja - radionica

Od 2009. godine Muzej djece svijeta u Hamadi organizira radionicu međunarodne suradnje pozivajući stručnjake za obrazovanje likovne umjetnosti iz cijelog svijeta. 2011. godine u Japanu su ugostili i dr. sc. Zvjezdanu Antoš, kustosicu Etnografskog muzeja u Zagrebu i umjetnicu i dizajnericu Lidiju Fištrek. Ove godine također se planira realizirati ta jedinstvena aktivnost koja stječe reputaciju za povezivanje Hamade i svijeta. Nadamo se da će suradnja između Hrvatske i Japana još ojačati.

Ova izložba je realizirana uz potporu Agencije kulture Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana (potpora za poticanje kulture i umjetnosti).
 • galerija postava
 • galerija otvorenja

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 17,00 sati
  Subotom, nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.