Diseminacija EU projekta obnove muzeja

Predstavljanje projekta Etnografskog muzeja u Zagrebu: Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu

Društvo arhitekata Zagreba
U sklopu XII. ciklusa programa „Arhitektura i naslijeđe o obnovi i revitalizaciji naslijeđa sredstvima fondova Europske unije“ u dvorani Društva arhitekata Zagreba održano je 6. travnja 2017. predavanje o obnovi Etnografskog muzeja.

Projekt Etnografskog muzeja „Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu“ koji je dobio sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova – Operativni program konkurentnost i kohezija, predstavila je ravnateljica muzeja Goranka Horjan dok je arhitektica Blanda Matica, voditeljica projekata Hrvatskog restauratorskog zavoda, predstavila svoj rad na izradi dokumentacije obnove pročelja i krovišta Etnografskog muzeja. Radovi na obnovi pročelja započinju u travnju 2017. uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Realizacija ovog kompleksnog projekta obuhvaća vrlo širok raspon aktivnosti dugoročno uvrštenih u planove financiranja sredstvima Grada Zagreba - od izvođenje radova obnove zgrada, izrade projektne dokumentacije, projekta novog stalnog postava, uređenja čuvaonica te zbrinjavanje muzejske građe.

Za arhitektonsko naslijeđe Zagreba projekt obnove Etnografskog muzeja je od iznimnog značaja budući da je secesijska zgrada EMZ objekt pod trostrukom zaštitom. Njezinom obnovom i revitalizacijom stvara se nova vrijednost ambijenta i arhitekture u donjogradskoj jezgri Zagreba.

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 17,00 sati
  Subotom, nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.