Diseminacija EU projekta obnove muzeja

Promjena vremena trajanja ugovora

23.10.2020. Etnografski muzej
Promjena vremena trajanja ugovora za projekt „Rekonstrukcija objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj ulici“

Etnografski muzej podnio je u rujnu 2020. godine Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije (SAFU) zamolbu za promjenom razdoblja provedbe projekta „Rekonstrukcija objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj ulici“ koji se provodi u sklopu ITU mehanizma Urbane aglomeracije Zagreb za provedbu brownfield investicija.

Promjena je zatražena budući da je dugotrajana evaluacija onemogućila Muzej da provedbu aktivnosti započne 1. siječnja 2019. godine kako je bilo planirano jer je Ugovor o dodjeli sredstava potpisan 10. ožujka 2020. godine. Tako je u zamolbi zatraženo da upravo taj datum bude evidentiran kao početak provedbe projekta a da se rok trajanja ugovora pomakne na 16. kolovoza 2022. godine. Predmetni zahtjev je uzrokovan nepredvidivim okolnostima koje su nastupile nakon predaje projektne prijave, a tražena izmjena je nužna za uredno izvršenje Ugovora. Naime, sukladno provedenoj financijskoj analizi iskazanoj u priloženoj „Studiji izvodljivosti s analizom troškova i koristi za projekt rekonstrukcije objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj 9/2 Zagreb“, realizacija projekta nije moguća bez priljeva bespovratnih sredstava, što predstavlja jedan od preduvjeta prihvatljivosti za sufinanciranje iz europskih fondova. Iz navedenog razloga provedba postupka javne nabave nije započeta prije samog potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, već je ista započeta nakon potpisivanja Ugovora. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uvažilo je zahtjev za većom izmjenom ugovora i odobrilo ga te je krajem listopada potisan Aneks ugovora.

 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.