<>

Kontakt

Etnografski muzej
Trg Mažuranića 14
10000 Zagreb

T+385 (0)1 4826 220
E emz@emz.hr

Radno vrijeme

Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
Subota - nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

Ulaznice

CIJENA ULAZNICE

Odrasli individualno: 20 kuna
Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
10 kuna
Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
40 kuna

GRATIS ULAZNICE

Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

Radionice

Radionice iz redovne ponude:
Djeca: 15 kuna
Odrasli: 25 kuna
Obiteljska: 40 kuna

Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Stručna vodstva

Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
Na engleskom jeziku: 150 kuna

Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

Pristup

Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.

Terenska istraživanja

Terenski rad, kao jednu od osnovnih metoda prikupljanja građe, Muzej njeguje od samog svog osnutka.

Od prošlog terenskog rada svakako treba spomenuti „Pokupsku ekspediciju“ 1923. godine, u kojoj skupina suradnika Muzeja (prof. dr. M. Gavazzi, M. Vanka, S. Sabljak te supružnici Bohaček i Filjak, i V.Tkalčić), prilično avanturistički, polaze kajacima niz Kupu, od Karlovca do Siska, u istraživanju okolnih sela. Nakon povratka, osim skupljenih predmeta i pisane građe, u fotodokumentaciju je pohranjeno oko stotinu snimaka na staklenim pločama.

U drugoj polovici 1960-tih godina bio je započet projekt „Istraživanje okolice Zagreba“ koji je realiziran 1984. godine. 1990-tih godina provedena su istraživanja Žumberka i područja općine Pisarovina. Rezultati istraživanja objavljeni su u Etnološkim istraživanjima (Zagreb, 1984; 1998) i u Zborniku radova: „Žumberak: Baština i izazovi budućnosti“ (Stari grad Žumberak, 1996.)

Godine 2003. započeli smo trogodišnji projekt istraživanja Gorskog kotara i jednogodišnji projekt istraživanja područja općine Ivanić grada. Istraživanje je organizirano s ciljem da bi se utvrdilo stanje duhovne i materijalne tradicijske baštine te usporedbom s građom prikupljenom u ranijim istraživanjima utvrdile nastale pomjene; te da bi se fond etnografske građe koji Etnografski muzej posjeduje s ovih područja popunio predmetima koje je još moguće na terenu pronaći. Uz otkup predmeta za potrebe Muzeja, istraživanjem bi bilo obuhvaćeno bilježenje, fotografsko i audio i video dokumentiranje.