Naslovna slika

Božićni sajam izdanja Etnografskog muzeja

12.12.2022. – 24.12.2022.
10:00h
Etnografski muzej

Dragi ljubitelji pisane riječi i narodne baštine,

pozivamo vas na Božićni sajam izdanja Etnografskog muzeja od 12. do 24. prosinca 2022. godine. Tijekom Božićnog sajma odobravamo promotivni popust od 30% sa željom da sebi ili nekom od svojih dragih darujete vrijedan poklon po pristupačnim cijenama.

Prihod od prodaje muzejskih publikacija ovogodišnjeg Božićnog sajma EMZ-a je namijenjen svim potrebitima u akciji Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti! Govori dobrim!”. Kupnjom publikacije i Vi ćete sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji čiji je cilj pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Katalog možete preuzeti ovdje

Načini kupnje:

  • pouzećem (narudžba na mail: racunovodstvo@emz.hr),
  • kupnjom u suvenirnici Etnografskog muzeja,
  • pojedina izdanja možete nabaviti i u knjižarama Školske knjige.

Izdanja Etnografskog muzeja možete pregledati po kategorijama: katalozi izložbi, katalozi zbirki, knjige i časopisi Etnografskog muzeja Etnološka istraživanja.

Vrijedi spomenuti da Etnografski muzej od 1934. godine izdaje muzejski zbornik Etnološka istraživanja i građa. Danas je to znanstveni časopis Etnološka istraživanja koji izlazi jednom godišnje i u njemu se objavljuju znanstveni i stručni radovi iz područja etnologije i kulturne antropologije, muzeologije i srodnih znanstvenih disciplina.

Katalozi obrađuju razne teme od opisa iznimno bogatih muzejskih zbirki do brojnih etnografskih istraživanja koji su rezultirali zanimljivim izložbama predstavljenim u Etnografskom muzeju.

Ovo je prilika da neka od recentnih izdanja Etnografskog muzeja nabavite po promotivnoj cijeni, poput kataloga Zvjezdane Antoš „Zbirka pokućstva“.

Katalog Zvjezdane Antoš Zbirka pokućstva nastao je temeljem višegodišnjega etnološkog i kulturno antropološkog istraživanja značenja muzejskih predmeta kao dijela svakodnevnog života i njihove uloge za dom i obitelj. Autorica sadržaj interpretira na nov i aktualan muzeološki način i stoga je ova iznimna studija namijenjena ne samo stručnoj javnosti, nego i široj publici. 

Etnografski muzej