Posjet

Lokacija

Etnografski muzej

Trg Mažuranića 14
HR-10000 Zagreb

T +385 1 4826 220
E emz@emz.hr

Radno vrijeme
ponedjeljakzatvoreno za posjetitelje
utorak10 – 18 sati
srijeda10 – 18 sati
četvrtak10 – 18 sati
petak10 – 18 sati
subota10 – 13 sati
nedjelja10 – 13 sati

Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Etnografski muzej zatvoren je za posjetitelje.

Ulaznice i vodstva

Cjenik ulaznica

Odrasli – pojedinačna ulaznica 4 €
Grupna ulaznica odrasli (15 osoba i više) 3 €
Učenici, studenti, umirovljenici pojedinačna ulaznica 3 €
Grupna ulaznica djeca (15 osoba i više) 2 €
Obitelji (roditelji s djecom) 7 €

Cjenik vodstva*

Na hrvatskom jeziku 20 €
Na engleskom jeziku27 €

* Stručna vodstva organiziraju se uz obaveznu prethodnu najavu.

Ulaznice možete kupiti i online na: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/8512

Besplatan ulaz

  • djeca do 5 godina starosti
  • članovi HED-a, HMD-a, HDLU-a, ICOM-a i ICOMOS-a
  • nezaposleni državljani Republike Hrvatske (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta)

Ulaz je besplatan na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja.

Cjenik ulaznica za redovne radionice*

Odrasli 5 €
Djeca 4 €
Obitelji (roditelji s djecom)8 €
Radionica na engleskom jeziku6 €

* U slučaju specijaliziranih radionica, cijena se formira zasebno i istaknuta je u sklopu najave programa.

Pristup za osobe s invaliditetom

Pristup muzeju osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti putem pokretne rampe nagiba izvan standarda je moguć uz prethodnu najavu.

Kontakt

dr. sc. Željka Jelavić

T +385 1 5507 874
M +385 99 267 6559

E edukacija@emz.hr

Silvia Vrsalović
T +385 1 5507 874

M +385 91 267 6501

E edukacija@emz.hr

Anastazija Petrović
T +385 1 4826 108

M +385 91 267 6500

E edukacija@emz.hr

suvenirnica

Suvenirnica Etnografskog muzeja u svojoj ponudi nudi originalne suvenire tradicijskog rukotvorstva i obrta, poput tradicijskih drvenih igračaka, proizvoda licitarskog i lončarskog obrta, ručno izrađene tekstilne proizvode, nakit i sl. Također, dostupne su i publikacije Etnografskog muzeja: katalozi izložbi i muzejskih zbirki, kao i stručni časopis (godišnjak) Etnološka istraživanja.

Nadamo se kako će Vam naš suvenirski program biti lijepa uspomena na jedinstven doživljaj posjete našem muzeju ili kao vrijedan i originalan poklon dragoj osobi, poslovnim partnerima i suradnicima. 

Kontakt

Tanja Bolšec

T +385 1 4826 108

E suvenirnica@emz.hr

najam prostora

Etnografski muzej nudi uslugu najma prostora, kao i dodatne usluge iznajmljivanja tehničke opreme (projekcijski sustavi, razglasi, rasvjeta itd.), tehničke i organizacijske podrške za raznovrsna događanja.

Najam izložbenih dvorana u prizemlju (sjeverno krilo)

Veliki izložbeni prostor u prizemlju sastoji se od dviju dvorana površina 120 m2 i 100 m2, kao i pretprostora površine 30 m2 koji ih međusobno razdvaja. Manja dvorana povezana je s prostranim dvorištem muzeja u koje se, prema potrebi, mogu postaviti stolovi i ambijentalna rasvjeta. Prostor je opremljen sustavom galerijske rasvjete, a po potrebi se može opremiti i razglasom adekvatne snage te je idealan za održavanje izložbi, predavanja, znanstveno-stručnih skupova, seminara, radionica, koncerata, tiskovnih konferencija, prijema, raznih promocija i drugih događanja, a moguće ga je unajmiti kao cjelinu ili svaku dvoranu (s pretprostorom) zasebno.

Najam centralne dvorane na prvom katu

U odnosu na pročelje Muzeja, dvorana je smještena centralno, a do nje iz prizemlja vodi raskošno središnje stepenište. Iako se kolokvijalno naziva „rundica“, dvorana je zapravo kvadratnog tlocrta ukupne površine od oko 55 m2. Dvorana služi kao komunikacija koja spaja sjeverno i južno krilo stalnog postava, a nadsvodi je monumentalna kupola čija je unutrašnja strana oslikana freskama Otona Ivekovića na impresivnih desetak metara visine. Prostor je opremljen sustavom galerijske rasvjete, a po potrebi se može opremiti i razglasom adekvatne snage te je idealan za održavanje manjih izložbi, predavanja, znanstveno-stručnih skupova, seminara, radionica, koncerata, tiskovnih konferencija, prijema, raznih promocija i drugih događanja.

Najam dvorane za pedagoške programe

Dvorana se nalazi na drugom katu muzeja, pravokutnog je oblika i površine oko 155 m2. Primarno služi za provođenje pedagoških programa, opremljena je sustavom ambijentalne rasvjete, fiksnim sustavom za projiciranje, a po potrebi se može opremiti i razglasom adekvatne snage. Prostor je idealan za održavanje predavanja, znanstveno-stručnih skupova, seminara, radionica, tiskovnih konferencija, raznih promocija i drugih događanja.

Kontakt

Ivana Lušić

T +385 1 5507 873

M +385 99 267 6557

ilusic@emz.hr

pet-friendly muzej

Etnografski muzej, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, postao je, 2015. godine, prvi muzej u Hrvatskoj službeno otvoren za posjet s kućnim ljubimcima.

Svjesni kako sve više naših sugrađana dijeli svoj život s kućnim životinjama, priključujemo se listi europskih i svjetskih destinacija koje uvažavaju nove potrebe publike, s namjerom da vrijeme provedeno u muzeju bude što ugodnije različitim profilima korisnika.

U širem smislu pet-friendly politike, naš muzej otvara svoja vrata zajednici kao mjesto susreta i dijaloga o različitim temama s područja kulturne animalistike, o čemu svjedoči bogati program ostvaren u proteklih pet godina – od izložbi, preko znanstveno-popularnih predavanja i okruglih stolova do pedagoških radionica, interaktivnih online sadržaja, performansa i humanitarnih akcija.

Obilazak muzeja u pratnji ljubimaca moguć je vikendom od 10 do 13 sati, pod uvjetom da skrbnici poštuju muzejski bonton kojega mogu konzultirati prije posjeta, ili dobiti prilikom kupnje ulaznice.

Dobrodošli!