Naslovna slika

Predavanje ”Organska/biološka proizvodnja hrane”

09.02.2023.
17:00h
Etnografski muzej

Opasna redukcija divljeg svijeta, zagađenje, otpad, deforestacija, radikalno smanjenje bioraznolikosti i klimatske promjene svjedoče činjenici da su nam, kao čovječanstvu, potrebne nove paradigme u proizvodnji hrane. ”Organska/biološka” proizvodnja hrane nameće se kao potencijalno rješenje. O čemu zapravo pričamo kad govorimo o ”organskoj”/”bio”/”eko” hrani?
Predavanje će održati dr. sc. Ana Smokrović, koja svojim radom spaja teoriju i praksu uzgoja i konzumacije hrane. Stvorila je ”Anino povrće”koje, osim uzgoja povrća po biodinamičkim principima i njegove prodaje, obuhvaća i edukaciju na temu održivog uzgoja hrane. Surađuje s mnogim vrtićima, općinama, udrugama, studentima i knjižnicama.

Predavanje će se održati u četvrtak, 9. veljače 2023. godine u 17 sati. Ulaz je besplatan.

Veselimo se vašem dolasku!