Naslovna slika

Radionica

Radionica “Svjetlosne pisanice”

13.03.2024. – 20.03.2024.
17:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Pozivamo vas na radionicu uz izložbu ”Svjetlosne pisanice” Dijane Nazor Čorda. U radionici, koja će se zbog zahtjevnosti održati u dva termina, polaznici će oblikovati svoju svjetlosnu pisanicu. Od bijele gline najprije će izraditi oblik pisanice, zatim će ju izdubiti i izvesti perforacije, a nakon sušenja će svoj rad brusiti i fino oblikovati te po želji dodavati akcente različitih boja. Na kraju će u svoju pisanicu umetnuti lampice, dobivajući time svjetlosni efekt koji izbija iz unutrašnjosti pisanice.
Voditeljica radionice je Dijana Nazor Čorda, svestrana umjetnica, likovna pedagoginja i viša konzervatorica-restauratorica. Doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom umjetničkom studiju Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na 43 samostalne i preko 100 skupnih izložbi te je dobitnica više nagrada, priznanja i pohvala za umjetnički i likovno-pedagoški rad.
Radionica će se održati u dva termina srijedom, 13. i 20. ožujka od 17 do 18:30, a namijenjena je odraslim polaznicima. Sav materijal je osiguran, a cijena po polazniku iznosi 10 eura. Broj sudionika je ograničen, a prijava obavezna na edukacija@emz.hr.

Galerija