Virtualna izložba doniranih igračaka

Više o programu

Etnografski muzej 8. lipnja 2021. godine započeo je veliki međumuzejski i međuinstitucionalni projekt Igračke – djetinjstvo zauvijek. Dio projekta već od samih početaka bila je suradnja s građanima, posjetiteljima i zaljubljenicima u baštinu pa je do danas Muzej svoj fundus obogatio mnogim vrijednim, lijepim i zanimljivim dječjim igračkama. Donacije primamo i dalje, a bilježimo i zanimljive priče o igračkama koje ulaskom u fundus postaju muzejski predmeti, u baštinu cjelokupnoj zajednici, sačuvani od zaborava te svjedok jednog prošlog vremena.

Završetak projekta Igračke – djetinjstvo zauvijek je 22. svibnja 2022. godine, a odlučili smo zaključiti ga zanimljivom virtualnom izložbom darovanih dječjih igračaka. Počevši od 3. travnja, svakodnevno će na muzejskoj web-stranici i na društvenim mrežama biti predstavljen jedan predmet s pričom – ukupno 50 predmeta. Istovremeno, taj će predmet biti izložen u Etnografskom muzeju. Na taj način darujemo svima vama, našim vjernim posjetiteljima i pratiteljima, uvid u nove akvizicije Muzeja, a donatorima zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, daru i podijeljenim uspomenama.

Posjetite nas svakim danom osim ponedjeljka, razgledajte aktualne izložbe: Igračke – djetinjstvo zauvijek, Igrom oko svijeta, Vavrina kištra plišanaca, a od 23. travnja Vremeplov dječje igre Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i uživajte s nama!

Vaš Etnografski muzej

Kontakt

Kontakt

dr. sc. Iris Biškupić Bašić

T +385 1 4826 220

E irisbb@emz.hr