Naslovna slika

Radionica

Javni poziv “Žensko nasljeđe – Intimni prostori u ulozi svjedočanstva zajednice”

15.11.2023.
17:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Centar za ženske studije u partnerstvu s Etnografskim muzejom poziva sve zainteresirane na prijavu za sudjelovanje u radioničkim ciklusima projekta pod nazivom “Žensko nasljeđe – Intimni prostori u ulozi svjedočanstva zajednice”.

Ovaj projekt se izravno nadovezuje na našu aktualnu izložbu ”Intimni prostori svakodnevice”, a cilj mu je povećanje opsega javno dostupnih i kvalitetnih sadržaja u kulturi namijenjenih građanstvu. Sadržajno pak otvara pitanja odnosa prema prostoru, opreci intimnog i javnog te socijalnog odnosa spram transgeneracijskog nasljeđa s posebnim fokusom na žensko nasljeđe i predaju kroz umjetničke prakse.

Sudionici i sudionice ovim se pozivom prijavljuju za prvi radionički ciklus u sklopu ovog projekta, a koji će kroz četverotjedne sesije kreativnog pisma pod vodstvom nagrađivane umjetnice, dramaturginje i prevoditeljice Katje Grcić te kroz kratke forme, dobiti priliku razvoja vlastitog autorskog glasa te aktivne participacije u pružanju kreativnog odgovora na pitanja koja se otvaraju ovim programom.

Drugi radionički ciklus (u 2024. godini) čiji će fokus biti na vizualnim umjetnostima, vodit će renomirane umjetnice i autorice Hana Lukas Midžić i Ivana Ognjanovac te ćemo za isti također otvoriti poseban javni poziv. Voditeljica ovog projekta je Dorotea Šušak.

Sudjelovanje u programu je javno dostupno te za krajnje korisnike/ce potpuno besplatno.
Radionički ciklus kreativnog pisma započet će u srijedu, 15.11.2023. godine.
Prijavu koja se sastoji od osnovnih podataka i kratkog, motivacijskog pisma, valja dostaviti na mail czsprijave@gmail.com.

Broj sudionika/ca je ograničen, a rok za prijavu je 12.11.2023.

Projekt je financiran kroz Posebni javni poziv za financiranje programa kulture i umjetnosti u zajednici Grada Zagreba.