Naslovna slika

Radionica

Kulinarska radionica za djecu “Zdravo i fino”

21.01.2023.
11:00h
Etnografski muzej

Dragi roditelji i djeco, 
Etnografski muzej u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Zabok i Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske poziva vas na radionicu zdravog kuhanja uz izložbu “Lica gladi”. 
Na kulinarskoj radionici djeci će se na praktičan i zabavan način, uz razgovor o hrani i njenom utjecaju na zdravlje, osvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane te ih potaknuti da usvajaju zdrave prehrambene navike i samostalno pripremaju jednostavne i zdrave međuobroke.
U radionici ćemo pripremati ukusne i zdrave napitke (smoothie), namaze, sendviče i grickalice, koristeći zdrave namirnice, kao što su voće, povrće, sjemenke i orašasti plodovi. Nakon pripreme, uživat ćemo u degustaciji.
Cilj nagrađivanog projekta “Zdravo i fino” jest promovirati, odgajati i podučavati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života te pružiti informacije o sve većem problemu pretilosti u djece i mladih.
Radionicu će voditi Snježana Krpes, voditeljica radionica zdravoga kuhanja, voditeljica projekta Jasenka Borovčak te asistenti Vjekoslav Flegar i Anja Kolarić.

Radionica će se održati u subotu, 21. siječnja 2023. u dva termina – u 11 i u 16 sati, u Etnografskom muzeju, a namijenjena je djeci od 6 do 12 godina. 
Cijena dječje ulaznice je 3,32 €.
Broj mjesta je ograničen, a prijava je obavezna na edukacija@emz.hr (s naznakom termina u kojem želite sudjelovati).

Veselimo se vašem dolasku!