Naslovna slika

Radionica

Kulinarska radionica zero food waste u Kuhaoni

26.11.2022.
11:00h
Kuhaona, Opatovina 13, Zagreb

Dragi prijatelji,

Pridružite nam se u kulinarskoj radionici, koja će se održati u subotu, 26. studenoga 2022., od 11 do 13 sati u prostoru Kuhaone, Opatovina 13. Radionica se organizira uz izložbu Lica gladi.
U Hrvatskoj se na godišnjoj razini baca više od 286 tisuća tona hrane. S druge strane, svjedoci smo sve većeg broja ljudi koji žive u riziku od siromaštva.
Zero food waste je sve popularniji koncept koji promovira način života s održivim prehrambenim navikama kojima se nastoji smanjiti nastanak otpada od hrane.
Tema ove radionice je kruh jer to je namirnica koja se najčešće baca na globalnoj razini. Neke studije pokazuju da se baca čak 44% kupljenog kruha.
U ovoj radionici ćemo pokazati kako iskoristiti stari kruh i pripremiti jedno slano i jedno slatko jelo.

Voditelj radionice je Hrvoje Krajnović, dipl. kineziolog, kuhar s višegodišnjim iskustvom vođenja kulinarskih radionica, voditelj kulinarske emisije za djecu HRT-a “Šareni lonac”, autor recepata i sportski trener.

Cijena ulaznice iznosi 100kn (13,27 €) po polazniku, a prijave su obavezne na edukacija@emz.hr (mjesto na radionici rezervira se uplatom).
Radionica je namijenjena starijima od 12 godina.
S kupljenom ulaznicom za radionicu možete posjetiti izložbu “Lica gladi” u Etnografskom muzeju.

Veselimo se vašem dolasku!