Naslovna slika

Mala škola prevencije poremećaja prehrane

25.10.2022.
12:00h
Etnografski muzej

Predavanje „MALA ŠKOLA PREVENCIJE POREMEĆAJA HRANJENA“, Etnografski muzej, 25. listopada u 12 sati

O PROGRAMU

Izložba Etnografskog muzeja Lica gladi je praćena brojnim edukativnim aktivnostima s naglaskom na prevenciju poremećaja hranjenja (radionice zdrave hrane, predavanja …) te će se, između ostaloga, u suradnji s Dnevnom bolnicom za poremećaje hranjenja H(RANA) Klinike za psihijatriju Sveti Ivan u prostoru Etnografskog muzeja organizirati niz preventivnih i edukativnih radionica za adolescente, roditelje i stručnjake koji se u svakodnevnom radu susreću s adolescentima.
Prvo u nizu predavanja održat će se u utorak, 25. listopada 2022. od 12-14 h za nastavnike viših razreda osnovnih škola i nastavnike srednjih škola, stručne suradnike škola te stručnjake koje svakodnevno rade s adolescentima.

Na predavanju će biti predstavljen program Male škole prevencije poremećaja hranjenja i javnozdravstvena kampanja „Remek Tijelo“. Mala škola prevencije će omogućiti učenicima sudjelovanje u nizu iskustvenih radionica u kojima će moći raditi na upoznavanju i boljem razumijevanju sebe i svog odnosa s tijelom, emocijama, hranom, očekivanjima od strane okoline i samog sebe te odnosu prema vršnjacima i slikama koje nam se predstavljaju od strane medija i društvenih mreža.
Osim toga, na predavanju će sudionici imati priliku naučiti nešto više o samim poremećajima hranjenja, kako ih prepoznati, na koji način ih je moguće prevenirati te kako djelovati ukoliko prepoznamo znakove poremećaja kod mladih, kao i kome se obratiti za pomoć.

RASPORED PREDAVANJA:
12:00 – 12:20 Maja Žanko, mag.nutricionizma., Hrvoje Handl, dr.med., specijalist psihijatrije, psihoanalitičar, voditelj DB H(RANA) – Prepoznavanje i klinička slika poremećaja hranjenja
12:20 -12:40 Nikolina Vujčić Stipčević, dr.med., specijalist psihijatrije – Manje poznate dijagnoze poremećaja hranjenja i dijagnostički kriteriji
12:40 – 13:00 Katarina Skopljak, dr.med., specijalizant psihijatrije – Prva pomoć i prevencija poremećaja hranjenja
13:00 – 13:30 Rasprava
13:30 – 14:00 autorsko vodstvo kroz izložbu „Lica gladi“

*Izložba i program prevencije se održavaju uz podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.