Naslovna slika

Radionica

Radionica Animacije “Animafin u zajednici”

13.06.2024.
17:30h
Etnografski muzej, Zagreb

Dragi kreativci,

pozivamo vas na besplatnu radionicu animacije ”Tradicijske igračke” u Etnografskom muzeju, koja će se održati u četvrtak 13. lipnja,  od 17:30 do 19:30 sati. Radionica je namijenjena obiteljima i različitim grupama građana zainteresiranima za novo kreativno iskustvo. Na radionicu nije potrebno donijeti ništa osim dobre volje, a zbog ograničenog broja mjesta obavezna je najava na animafin.festival@gmail.com.

Preporučena dob polaznika je od 7 do 107 godina.

“Animafin u zajednici” je cjelogodišnji program radionica animacije u muzejima koje pružaju širem građanstvu iskustvo rada u procesu nastanka animiranog filma. Na radionicama se crta, izrezuje, boja, modelira plastelinom, animira, igra optičkim igračkama, snima iPadom, usvajaju se nova znanja iz područja animacije, ali i doznaju zanimljivosti iz muzeja. Motive za radionicu pronalazimo u stalnom postavu muzeja, a ovaj puta to su tradicijske igračke. Naučit ćemo sve o izradi tradicijskih drvenih igračaka te se prepustiti mašti i kreirati zajednički dokumentarni filmić o njihovom nastanku.

Radionicu vode Maša Udovičić, producentica animiranih filmova i Silvia Vrsalović, viša kustosica pedagoginja. Program organizira Luma film u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više detalja o programu “Animafin u zajednici” možete pronaći na stranicama festivala Animafin www.animafin.eu.

GALERIJA