Naslovna slika

Radionica

Tjedan animacije “U muzejskom hladu I”

24.06.2024. – 28.06.2024.
11:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Dragi roditelji, draga djeco,

Odbrojavate li i vi do kraja školske godine? Vjerujemo da se veselite ljetnim praznicima, a mi ćemo se pobrinuti da na njima ne bi bilo dosadno. Pridružite nam se već u prvom tjednu praznika u kojem smo vam pripremili nešto posebno – tjedan animacije. Saznat ćemo sve o procesu nastanka animiranog filma te uz malo mašte i kreativnosti zajedničkim snagama osmisliti i izraditi kratki animirani film. Crtat ćemo, izrezivati, animirati, montirati te snimiti zvuk i odabrati glazbu. Koristit ćemo tehnike stop motion i cut-out animacije, a inspiraciju za temu filma potražit ćemo u uzbudljivim pričama o muzeju. Kao rezultat našeg kreativnog rada nastat će pravi kratki dokumentarac o Etnografskom muzeju. Bit će to savršen dar za 105. muzejski rođendan!

Radionice vode Maša Udovičić, producentica animiranih filmova i Anastazija Petrović, viša kustosica pedagoginja.

Tjedan animacije će se održati od 24. do 28. lipnja 2024., svaki dan od 11 do 13 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.

Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina, a cijena ulaznice iznosi 25 eura (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice i osvježenje u pauzama).

Broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju na edukacija@emz.hr.

Veselimo se vašem dolasku!

GALERIJA