Naslovna slika

Radionica

U muzejskom hladu II

11.07.2023. – 14.07.2023.
11:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Nakon uspješno odrađenog prvog muzejskog kampa za školarce, s veseljem vas pozivamo na drugi ciklus radionica ”U muzejskom hladu”.


Kroz četiri dana druženja učit ćemo uz igru, istraživati i biti kreativni izrađujući razne maštovite predmete u radionicama. Inspirirat ćemo se izložbom „Intimni prostori svakodnevice“ i stalnim postavom Etnografskog muzeja, a svakoga dana izradit ćemo nešto drugo. Saznat ćemo što su to zidnjaci i interpretirati ih oslikavajući tekstil, naučiti tkati i tako napraviti male zidne ukrase, a od raznih materijala ćemo izraditi šarene kolaže na temu narodnih nošnji. Na kraju ćemo čak „otputovati“ u Japan – čuti priču u tehnici pripovijedanja kamišibaj, izraditi origami i naučiti superzabavnu japansku tradicijsku igru.


Četverodnevni ljetni kamp ”U muzejskom hladu II” održat će se od 11. do 14. srpnja 2023., svaki dan od 11 do 13 sati, a namijenjen je djeci od 7 do 12 godina. Cijena programa je 19,91 eura (150 kn), a uključuje ulaznice u Muzej, vodstva kroz izložbe, sav potreban radionički materijal i osvježenje u pauzama.
Broj sudionika je ograničen, a prijave obavezne na edukacija@emz.hr.