Naslovna slika

Tjedan animacije

U muzejskom hladu III

28.08.2023. – 01.09.2023.
11:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Za kraj ljetnih praznika pripremili smo pravu poslasticu za naše mlade posjetitelje – tjedan animacije. U petodnevnom programu djeca će se upoznati s poviješću ove umjetnosti i s procesom nastanka animiranog filma. Novo znanje odmah će primijeniti i, u kombinaciji sa svojom kreativnošću i maštom, proizvesti zajednički kratki film u tehnikama stop motion i cut-out animacije. Inspiraciju za temu filma potražit ćemo u izložbi ”Intimni prostori svakodnevice”.

Produkcija kratkog filma uključuje aktivaciju mašte i kreativnosti s jedne, ali i planiranje i tehničku izvedbu s druge strane. Tjedan će biti ispunjen crtanjem, izrezivanjem, animacijom, montažom te snimanjem zvuka i odabirom glazbe. Voditeljica radionice je Maša Udovičić, producentica animiranih filmova i osnivačica Škole animacije.

Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina, a održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna, svaki dan od 11 do 13:00 sati u Etnografskom muzeju. Cijena ulaznice za Tjedan animacije iznosi 19,91 € (150 HRK) po polazniku. Broj mjesta je ograničen, a prijava je obavezna na edukacija@emz.hr