Naslovna slika

Radionice – drugi radionički ciklus

Žensko nasljeđe – Intimni prostori u ulozi svjedočanstva zajednice

02.03.2024. – 23.03.2024.
11:00h
Etnografski muzej, Zagreb

Centar za ženske studije i Etnografski muzej sa zadovoljstvom vas pozivaju na drugi ciklus radionica u sklopu projekta ”Žensko nasljeđe – Intimni prostori u ulozi svjedočanstva zajednice”. Projekt se izravno nadovezuje na aktualnu izložbu Etnografskog muzeja ”Intimni prostori svakodnevice”. Projekt ima za cilj povećati opseg javno dostupnih i kvalitetnih sadržaja u kulturi namijenjenih građanstvu, a sadržajno pak otvara pitanja odnosa prema prostoru, opreci intimnog i javnog te socijalnog odnosa spram transgeneracijskog nasljeđa s posebnim fokusom na žensko nasljeđe i predaju kroz umjetničke prakse.

Sudionici i sudionice ovim se pozivom prijavljuju za drugi radionički ciklus u sklopu ovog projekta. Njegov je fokus na vizualnim umjetnostima, a vodit će ga renomirane umjetnice i autorice Hana Lukas Midžić i Ivana Ognjanovac. Radionički će se ciklus temeljiti na umijeću izrade zidnjaka, čiji će se sadržaj kroz četiri susreta reinterpretirati. Prethodno vezilačko znanje nije uvjet pohađanja programa.

 Sudjelovanje u programu je javno dostupno te za krajnje korisnike/ce potpuno besplatno. Radionice će se održavati subotama od 2. do 23.3. od 11 do 13 sati u Etnografskom muzeju.

Broj sudionika/ca je ograničen, a prijave su obavezne na edukacija@emz.hr.

Projekt je financiran kroz Posebni javni poziv za financiranje programa kulture i umjetnosti u zajednici Grada Zagreba.

GALERIJA