Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama

10.10.2019. – 31.10.2019.
19:00h
Chengdu

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine, u galeriji u sklopu Tianyi Longyuan Art Life Experience Museum u Chengdu-u, glavnome gradu kineske provincije Sečuan otvorena je izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama“ kao dio projekta „The Seventh International Exhibition of Intangible Cultural Heritage: Walk into Croatia“. Gostovanje Etnografskog muzeja realizirano je u okviru Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, a izložbu je otvorila njegova ekselencija, mr. sc. Dario Mihelin, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini.

Opširnije o izložbi

Izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama“ nastala je 2011. godine na inicijativu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u organizaciji i provedbi Etnografskoga muzeja u Zagrebu, a realizirana je zahvaljujući rezultatima dugogodišnjeg rada čitavog niza stručnjaka koji su u suradnji s lokalnim zajednicama te nositeljima tradicijskih znanja i vještina od 2009. godine do današnjih dana uspješno nominirali sedamnaest kulturnih fenomena na tri UNESCO-ove liste svjetske nematerijalne baštine čovječanstva.

Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma jedan je od ključnih projekata međunarodne suradnje u Republici Hrvatskoj u 2019. godini. Riječ je o uspostavljanju kontinuiranih odnosa partnerskih institucija u području kulture i turizma te predstavlja zajednički projekt suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i turizma Narodne Republike Kine.

Galerija otvorenja
Galerija postava