Naslovna slika

Radionica

U muzejskom hladu II

20.07.2021. – 23.07.2021.
11:00h
Etnografski muzej

Dragi roditelji, draga djeco,

Pozivamo vas u novu avanturu u Etnografskom muzeju! Pripremili smo novi ciklus radionica za školarce ”U muzejskom hladu II” od 20. do 23. srpnja 2021. Tijekom četiri dana istraživat ćemo koje se tajne kriju u izložbama ”Igračke – djetinjstvo zauvijek” i “Igrom oko svijeta” i stalnom postavu družiti se, učiti na zabavan način, izrađivati maštovite predmete u radionicama i naravno igrati se.

Razgovarat ćemo o djetinjstvu i igračkama nekada i danas te potražiti u izložbi igračke koje su roditelji i djeca sami izrađivali. Po uzoru na izložene lutkice, u radionici ćemo izraditi krpenu lutkicu od žutice. Drvene tradicijske igračke predstavit će nam sam majstor Zvonimir Majdak koji ih izrađuje. Vidjet ćemo postupak izrade igračke drvene tamburice, oslikati je i zajedno s majstorom dovršiti igračku. U izložbi “Igrom oko svijeta” u kojoj su predstavljene igračke iz Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, posebnu pažnju posvetit ćemo lutkama litjoko iz Brazila. Svatko će izraditi svoju keramičku lutku, naučit ćemo igrati društvenu igru mankalu koja potječe iz Afrike, a za kraj ćemo izraditi neobični instrument iz Australije – didgeridoo.

Četverodnevni ljetni kamp ”U muzejskom hladu II” održat će se od 20. do 23. srpnja 2021., svaki dan od 11 do 13 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz izložbe, sav potreban materijal za radionice te osvježenja u pauzama).

Broj sudionika je ograničen, a prijave obavezne na edukacijaemz@gmail.com.