Igračke – djetinjstvo zauvijek

08.06.2021. – 22.05.2022.
18:00h
Etnografski muzej

Središnja izložba Etnografskog muzeja „Igračke – djetinjstvo zauvijek“ zamišljena je kao putovanje kroz povijest igračaka i igara iz fundusa Etnografskog muzeja, nastalih u Hrvatskoj i od hrvatskih autora u razdoblju od kraja 19. stoljeća do danas.

Uz interaktivne sadržaje i predimenzionirane dječje igračke iz Marije Bistrice, posjetitelji mogu uživati u mnogobrojnim omiljenim crtanim filmovima kao što su Profesor Baltazar i Mali leteći medvjedi, nastalima u produkciji Zagreb filma koji je i partner projekta.

U prizemlju muzeja u sklopu stalnog postava Zbirke izvaneuropskih kultura postavljena je izložba Igrom oko svijeta u kojoj su istaknute zanimljive igračke namijenjene djeci različitih kultura svijeta od Azije, Južne Amerike, preko Afrike do Australije.

opširnije o izložbi

Ovim velikim projektom realiziranim uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu i Turističke zajednice grada Zagreba želimo potaknuti posjetitelje na povratak u muzeje, na uživanje u ljepoti igračaka i igara koje su dio našeg djetinjstva.


Autorica projekta i središnje izložbe: dr. sc. Iris Biškupić Bašić
Autorica likovnih postava izložaba projekta: Nikolina Jelavić Mitrović

Projekt su omogućili: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Turistička zajednica grada Zagreba.
Partner: Zagreb film
Sponzori: Krapinsko-zagorska županija, OTP banka, Gradska plinara Zagreb, Školska knjiga, Hrvatsko društvo skladatelja, Studentski centar u Zagrebu
Medijski sponzori: Večernji list, Radio Kaj, Meridijani izdavačka kuća, Časopis Zagreb moj grad

galerija postava