HDLU i EMZ u suradnji: “Truth is a Forgotten Memory”

08.10.2022. – 16.10.2022.
17:00h
Etnografski muzej

Otvorenje izložbe “Truth is a Forgotten Memory” u okviru projekta “Ignorance is Strength? Artistic Expression and Biopower in the Post/Pandemic Age”

opširnije o izložbi

Predstavljanje projekta  Ignorance is Strength? Artistic Expression and Biopower in the Post/Pandemic Age održat će se 7. i 8. listopada 2022. godine  u Muzeju suvremene umjetnosti i Etnografskom muzeju, Zagreb u suradnji s European Alliance of Academies, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Program počinje u petak, 7. listopada u 16 sati, video streamom umjetničkih projekata u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. U subotu, 8. listopada, od 13 do 15 sati, održat će se panel-diskusija u Muzeju suvremene umjetnosti (govornici: Luïza Luz, Liesbeth Bik, Leila Topić, Cristina Stonescu i Josip Zanki).

Otvorenje izložbe Truth is a Forgotten Memory (Željko Beljan i Rebecca Merlić) zakazano je za 17 sati u Etnografskom muzeju, Zagreb. U okviru izložbe bit će predstavljeni i primjerci zidnjaka iz Zbirke platnenog posoblja Etnografskog muzeja budući da su upravo ti tradicijski predmeti poslužili kao izvor nadahnuća za radove umjetnika Beljan i Merlić.

Predstavljanje projekta podržavaju Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Više o projektu i izložbi na: https://www.hdlu.hr/2022/09/predstavljanje-projekta-ignorance-is-strength-artistic-expression-and-biopower-in-the-post-pandemic-age/

Kustosi izložbe: Josip Zanki (HDLU, ALU) i Gordana Viljetić (EMZ)

galerija otvorenja
galerija postava