Tibor Sekelj u Okeaniji

10.11.2022. – 29.12.2022.
19:00h
Gradski muzej, Subotica

Izložbom se obilježava 110. godišnjica rođenja putopisca, istraživača i poliglote Tibora Sekelja.

opširnije o izložbi

Izložbom se obilježava 110. godišnjica rođenja putopisca, istraživača i poliglote Tibora Sekelja. On je putujući Australijom i Papuom Novom Gvinejom 1970. godine sabrao zavidnu zbirku predmeta koji se čuvaju u Gradskom muzeju Senta, Gradskom muzeju Subotica i Etnografskom muzeju u Zagrebu. Na poziv Viktorije Šimon Vuletić, kustosice Gradskog muzeja Subotica i autorice izložbe, bit će predstavljen i dio predmeta iz fundusa Etnografskog muzeja. Izložbom se nastoji ukazati na bogati rad Tibora Sekelja, njegov osobni život i impozantnu bibliografiju. Suradnici na izložbi su Atila Pejin, ravnatelj Gradskog muzeja Senta i Marija Živković kustosica Etnografskog muzeja.

U suradnji s Hrvatskim savezom za esperanto obilježit će se godišnjica rođenja Tibora Sekelja i u Etnografskom muzeju u Zagrebu 15. prosinca, na Međunarodni dan esperanta kojega je Sekelj cijeli život strastveno promovirao.

https://www.maglocistac.rs/subotica/otvorena-izlozba-tibor-sekelj-u-okeaniji-pocasni-gradanin-zaboravljen-od-grada-subotice-ali-ne-i-od-svojih-sugradana?fbclid=IwAR1vBEBHVI7MQ88cYVVoL4v11bJe0Jbj3ztfjOF3y7WeTBfQo5LIs9vlnDg

galerija otvorenja
galerija postava