Izložba „Braća Seljan – hrvatski istraživači u Južnoj Americi“ u Salvadoru, Brazil

01.12.2023. – 26.12.2023.
18:00h
Bublioteca Anísio Teixeira | Salvador, Brazil

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Brazilu izložba je otvorena 1. prosinca 2023. godine u Salvadoru u knjižnici Anísio Teixeira.

opširnije o izložbi

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Brazilu izložba je otvorena 1. prosinca 2023. godine u Salvadoru u knjižnici Anísio Teixeira koja se nalazi u novoobnovljenoj palači u centru grada. Na otvorenju su se uzvanicima obratili veleposlanik Ranko Vilović, predstavnik Zaklade Pedro Calmon – Secretaria de Cultura da Bahia, autorica izložbe Marija Živković i Milan Puh. Među uzvanicima su bili dužnosnici gradske uprave, predstavnici konzularnog zbora, pripadnci hrvatske zajednice iz Salvadora i Sao Paula te znanstvenici sa Sveučilišta u Salvadoru.

Suradnik na izložbi dr. sc. Milan Puh sa Sveučilišta u Salvadoru održat će 13. prosinca dvije radionice o hrvatskoj kulturi i jeziku te će govoriti o Zori Seljan (1918.-2006.), kćeri Steve Seljana koji je živio i osnovao obitelj u Brazilu. Ona je poznata brazilska teatrologinja koja je poslom bila vezana uz Salvador i bavila se afro-brazilskim temama. O njenom radu posjetitelji mogu pročitati u izložbi (tekst brazilske znanstvenice dr.sc. Priscille Mesguite dostupan je na portugalskom jeziku putem QR koda), a predavanjem Milana Puha rad braće Seljan i Zore Seljan približit će se lokalnoj publici, ali i znanstvenicima koji su iskazali interes za temu.

Izložba je otvorena do 26.12.2023.

galerija fotografija