Naslovna slika

Predavanje

Predavanje “Braća Seljan u Južnoj Americi” u knjižnici Bogdana Ogrizovića

06.09.2022.
18:00h
Knižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Jesenski ciklus tribina Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića započinje sa zanimljivim predavanjem o putovanjima braće Seljan po Južnoj Americi. Predavači su David Rey Siles i muzejska savjetnica EMZ-a Marija Živoković

Jeste li znali?

Da su Karlovčani Mirko i Stevo Seljan istraživali i putovali diljem Južne Amerike punih 10 godina, od delte Amazone i pustinje Atacama do slapova Guaira i Ognjene Zemlje? Mirko je nestao 1913. godine tijekom istraživanja u Peruu nakon čega se Stevo nastanio i osnovao obitelj u brazilskoj državi Minas Gerias.

Etnografski muzej u Zagrebu čuva vrijednu građu koju su darovala braća Seljan te je ove godine gostovao s izložbom o njima u Paragvaju, Čileu i Brazilu. Interes, i hrvatske zajednice i lokalnih stanovnika, je bio velik te će izložba nastaviti putovati i drugim državama Južne Amerike.

Pozivamo Vas da budete s nama u utorak, 6. rujna u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 i uživate u pothvatima braće Seljan koje će nam slikom i riječju dočarati predavači!

Preuzeto s Facebook profila Hrvatsko-hispanskog društva https://www.facebook.com/hrvatskohispanskodrustvo/.