Izložba EMZ-a „Braća Seljan – hrvatski istraživači u Južnoj Americi“ na gostovanju u Sao Paulu

29.06.2022. – 05.07.2022.
18:00h
SP-CREA

Izložba “Braća Seljan – hrvatski istraživači u Južnoj Americi” otvorena je 29. lipnja 2022. godine u Sao Paulu, u kulturnom centru Regionalnog savjeta za inženjerstvo i agronomiju savezne države Sao Paulo (SP-CREA). Uz članove savjeta CREA, izložbu su posjetili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Brazila i gradske uprave.

opširnije o izložbi

Budući da je u Sao Paulu najveća hrvatska zajednica u Brazilu, otvorenju su prisustvovali članovi dvaju domova: „Društva prijatelja Dalmacije“ i „Croatia Sacra Paulistana“. Zahvaljujući iskazanom interesu hrvatske zajednice izložba će nakon zatvaranja biti održana i u prostoru doma „Croatia Sacra Paulistana“ kako bi je mogli razgledati sudionici 2. kongresa hrvatske dijaspore u Brazilu koji će doći iz raznih dijelova države.  

Uzvanicima su se obratili g. Mamede Abou Dehn Jr., zamjenik predsjednika uprave SP-CREA, Nj.E. g. Ranko Vilović, veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu i Marija Živković, autorica izložbe.

Izložba je ostvarena u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske povodom 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te je uključena na popis službenih aktivnosti kojima se obilježava 200 godina neovisnosti Savezne Republike Brazil. Izložba je realizirana zahvaljujući sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ured za kulturu Grada Zagreba

galerija otvorenja
galerija postava