Izložba „Braća Seljan – hrvatski istraživači u Južnoj Americi“ u Sao Paulu, Brazil

29.06.2022. – 05.07.2022.
18:00h
Sao Paulo, Brazil

Izložba „Braća Seljan – hrvatski istraživači u Južnoj Americi“ otvorena u kulturnom centru Regionalnog savjeta za inženjerstvo i agronomiju savezne države Sao Paulo (SP-CREA).

opširnije o izložbi

Izložba je otvorena 29. lipnja 2022. godine u kulturnom centru Regionalnog savjeta za inženjerstvo i agronomiju savezne države Sao Paulo (SP-CREA). Uz članove savjeta CREA, izložbu su posjetili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Brazila i gradske uprave. Uzvanicima su se obratili g. Mamede Abou Dehn Jr., zamjenik predsjednika uprave SP-CREA, Nj.E. g. Ranko Vilović, veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu i Marija Živković, autorica izložbe.

Budući da je u Sao Paulu najveća hrvatska zajednica u Brazilu, otvorenju su prisustvovali članovi dvaju domova: „Društva prijatelja Dalmacije“ i „Croatia Sacra Paulistana“. Zahvaljujući iskazanom interesu hrvatske zajednice izložba je u kolovozu postavljenja u prostoru doma „Croatia Sacra Paulistana“ kako bi je mogli razgledati sudionici 2. kongresa hrvatske dijaspore u Brazilu koji su stigli iz raznih dijelova države. 

galerija otvorenja
galerija postava